måndag 9 november 2009

Halv nio hos mig.


Ugnsstekt baconbiff med fetaost, ugnsstekta rotfrukter + zucchini, tomat och avocado. Snuskigt lätt och perverst gott. Nyttigt är det också (ekologiska råvaror i möjligaste mån of course). På tal om det så vill jag slå ett bestämt slag för ekologiska varor. Visst är det dyrare, men överväg det med vad ni får i er. Mer näring för pengarna, mindre onyttigheter och läskiga tillsatser, plus (om man käkar kött) att djuren haft ett trevligare liv. Helt klart värt det!

8 kommentarer:

Roel sa...

jag håller med om ekologiska våror! Bara en fundering: älger och vildsvin är 100% ekologiska (antar jag) men hur blir det med de som btt mitt i rallyskogar??
;)

F ö bra recepttipset.

Björne sa...

Så länge grisen e dö innan jag sätter gaffeln i rumpan på honom, så far han gärna ha haft både bubbelgyttjepool och helårsprenumeration på Gritz, tidningen för riktiga ungkarlssvin.

Ramona sa...

Roel: Jag tror på Darwins teori att starkast överlever. De som inte blivit påkörda är eliten, och har det bästa köttet. Kanske en liten touch av avgas-smak, men det får man ta. Jag drack vin i helgen som smakade gummi, men det var gott ändå. Ungefär samma grej.
;-)

Björne: Haha, helt rätt! Och käkat tryfflar. Likt ett riktigt tryffelsvin.

Anonym sa...

Kan inte annat än att hålla med //Hanna

Anonym sa...

Vad bra att du satsar på ekologiskt. En fundering bara; är det för att kompensera alla utsläpp som du är orsak till? // Hasse

Ramona sa...

Nej, det är mestadels i egoistiskt syfte.

Unknown sa...

Jag tycker att man skall införa individuella utsläppskvoter, och även lämpliga straff för de som överskrider dem. Och även införa en liten tävling om vem som är mest klimatsmart (helst en där man själv kan vara allsmäktig domare) som innebär att den självutnämnde segraren har rätten att ifrågasätta andras val och be dem att rättfärdiga sig själva inför skranket. Antingen det, eller offentlig prygling på torget.

Unknown sa...

Observera att piskan INTE får vara tillverkad av asiatiska barnarbetare.